Toekomst LED Kweeklampen

LED Kweeklampen hebben de toekomst binnen de tuinbouw

WAAROM?

Omdat ze zo veel beter zijn dan al die conventionele tuinbouw verlichting, zelfs de essentiële werking is anders.

LED Kweeklampen beïnvloeden de groei van de planten zowel in snelheid en grootte, ze verbeteren de fotosynthese van de plant en besparen energie, omdat ze geen golflengten genereren die de planten niet nodig hebben, dus minder warmte afgeven en het maximale PPF aan de planten leveren. Met andere woorden: LED kweeklampen geven lichte golflengtes in plaats van brede golflengtes zoals het gaval is bij het "witte" licht van HPS-, MH-, TL-lampen.

LED kweeklampen zullen de momenteel veel gebruikte HPS- (hogedruk natrium) en MH-lampen (Metal Halide) vervangen omdat ze een betere controle bieden van het lichtspectrum. LED kweeklampen zorgen voor de optimale specificaties voor planten, om de fotosynthese curves van chlorofyl A en B (de twee essentiële ingrediënten van de fotosynthese) hun werk te laten doen en uw planten te bestralen met de beste voedingsstoffen.

Testen tonen aan dat 95% van het licht van LED kweeklampen kan worden opgenomen door planten, terwijl dat bij HPS- of MH-lampen maar 10-20% is, de rest gaat 'verloren' aan warmte.